Förvaring däck

Även om man har ett garage så är det inte säkert att det där finns plats för förvaring av däck. När våren kommer och man äntligen kan byta till sommardäck på verkstad eller hemma på parkeringen så gäller det ju att ha en bra förvaring redo för däcken. För många så lönar det sig inte att ta hand om däckbytet hemma då man kan få hjälp med detta plus förvaring av bra verkstäder som inte tar ut hutlösa priser för tjänsten. Om det nu ändå är så att man vill förvara i garage eller i förråd så kan man fundera på hängande förvaring som alternativ till att ta upp plats på golvet.
Hängsystem för däck
Det finns färdiga hängsystem för däck som man kan handla online eller från en butik som för dessa. Det är viktigt att däcken hänger stadigt men förutom att man vill att det hela ska hänga kvar på plats så måste man tänka på hur däckens kvalitet påverkas av deras position. Både sommardäck och vinterdäck har gummi som måste hålla formen då det inte används. Kvaliteten på gummit är något som är viktigt att tänka på då man köper nya däck för under förvaring så gäller det att däcket inte försämras så pass att man följande säsong upplever sämre köregenskaper.
Stående eller liggandes
När man ändå ställer däcken på golvet så kan det vara bra att tänka på hur de står eller ligger. Det vanligaste tipset är att man låter däck som är monterade på fälgar stå upp medan däck utan fälg kan ligga ned på golvet. Har man inget hängsystem för däcken så kan man alltid se till att de står eller ligger på träpallar som ger ett extra skydd. Ett annat tips är att man då och då rör på däcken så att de inte står i samma position under hela förvaringstiden. Det här är ju enkelt gjort om de hänger på väggen vilket kan vara ett gott argument för att faktiskt investera i någon form av hängsystem även om det finns plats på golvet.
Ett bra hängsystem
När man köper ett hängsystem så måste man komma ihåg att det kan vara hur bra som helst men ändå inte ge det stöd man behöver om man inte monterar det på rätt sätt. Här kan det vara bra att tänka på hur väggen i garaget eller i förrådet ser ut innan man skaffar systemet. Om det är svårt att hänga saker på väggen så kan det bli problematiskt att få till ett smidigt system. I det här läget så kan det kanske vara bättre att betala en däckverkstad en slant för att få hjälp med både byte och förvaring. Genom att söka online så finner man riktigt bra alternativ för den här typen av tjänster och tiden som man slipper lägga på att snurra förvarade däck och montera på och av kan man ju använda till så mycket annat.