Barnkläder

Submitted by indhexse on Sat, 03/12/2011 - 00:48.
Babykläder skiljer sig gentemot barnkläder. Ett exempel på detta är att babykläder oftast är sydda på ett sätt så att barnets blöja får plats när dem bär plagget. Inte alltid men oftast är babykläder också gjorda i trikå, på så vis blir kläderna mer elastiska och bebisen kan fritt röra sina armar och ben. Bodys och bodysuits är typiska babyplagg, barnkläder påminner mer om vuxenkläder. Att tänka på vid köp av babykläder exempelvis bodysuits och bodys, så underlättar det om de är öppningsbara i grenen, detta för att det ska vara lätt att byta blöja på barnet.

Var går gränsen mellan babykläder och barnkläder?

Storlek och ålder avgör det hela, storlekarna mäts i centilong och babykläder räknar man från storlek 50 till 86-92 och/eller upp till 2 års ålder. Barnkläder räknas i storlekarna 92 till 170 oftast ända upp till 15 års ålder.

Barnkläder och babykläder online

Småbarnföräldrar handlar allt oftare barn och babykläder online, anledningen är att dem sparar både tid och pengar när dem handlar babykläder på nätet.
Det är mycket lättare att handla barn och babykläder online då barn i åldern 0 – 6 år oavsett kön oftast har liknande kroppsformer, man slipper helt enkelt prova kläderna innan köp. Att handla barnkläder online innebär också att man kan handla den tiden på dygnet det passar, detta uppskattas speciellt av nyblivna föräldrar då tiden kan vara svår att räcka till. Som privatperson har man enligt Distansavtalslagen 14 dagar på sig att ångra sitt köp, detta gör att många också känner sig bekväma med att handla på nätet.
Det är väldigt enkelt att hitta barn och babykläder på nätet då utbudet är väldigt stort. Man hittar oftast det man letar efter, det kan vara coola babykläder och/eller tuffa barnkläder, men vanligt är också ekologiska barnkläder.

Ekologiska barnkläder och barnskor

Ekologiska babykläder är ofta gjorda i obesprutade material som lin, hampa, bomull eller bambu. Det kan också vara återanvända material som räknas in bland ekologiska babykläder. Andra vanliga babyartiklar som görs i ekologiska material är bland annat barnskor. Exempel på detta är Pololos ekologiska barnskor gjorda i färgat ekologiskt nappaläder. Anledningen till att ekologiska produkter kan vara lite dyrare beror ofta på produktionen, man tar helt enkelt mer hänsyn till miljön.

Vi på Småfrön Barnkläder har ett stort utbud av tuffa och coola babykläder, även brett sortiment av unisex och ekologiska babykläder och barnskor. Handla babykläder och barnskor online med snabba leveranser.