Exklusiva klockor till oslagbara priser

Submitted by indhexse on Thu, 03/03/2011 - 21:17.
Klockor har i alla tider tillhört det exklusiva i tillvaron. En klocka, oavsett märke eller prislapp, har alltid signalerat hög status och välstånd. Även om bruket av klockor, speciellt armbandsur, till viss del har fått konkurrens av mobiltelefonerna så är det fortfarande en statussymbol att bära ett snyggt armbandsur. Vi kan erbjuda exklusiva klockor till oslagbara priser.
Uppfinningen som senare fick heta klocka, eller ur, är faktiskt en av de allra äldsta i människans historia. Tanken med att mäta tiden är förmodligen lika gammal som mänskligheten själv. Det ansågs vara viktigt att kunna mäta tiden med hjälp av exempelvis den skugga som uppkommer till följd av solens sken. Detta ledde långt senare till att soluret uppfanns. Soluret, denna allra första prototyp till det som senare skulle komma att utvecklas till de klockor och digitala armbandsur som vi har idag, är en uppfinning som har mer än 5 000 år på nacken. Detta säger i vart fall något om hur länge vi har använt oss av klockor som tidmätare.

Klockor genom tiderna
Genom historien har vi senare kunnat notera andra uppfinningar som man använt sig av för att kunna mäta tiden någorlunda exakt. Inom sjöfarten blev det snabbt väldigt populärt att använda sig av så kallade timglas där man utnyttjade finkornig sand som fick rinna genom en trång öppning i glaset. När sanden omsider tog slut så måste timglaset vändas och sedan började proceduren om igen.

Klockor är statussymboler
Genomgående genom hela historien så kan man lägga märke till att klockor har varit en symbol som har signalerat till omgivningen att urets ägare är en framgångsrik och förmögen person. Visserligen har klockor av dyra och exklusiva märken alltid haft en på många sätt tyngre klang men alldeles oavsett märke eller prislapp så har bruket av armbandsur alltid haft en air av klass och hög status över sig. Även om klockor, och då inte minst armbandsur, på senare tid har fått allvarlig konkurrens av mobiltelefoner och andra it-relaterade prylar så kommer klockor och armbandsur alltid att vara en fullkomligt självklar och central del av våra liv. Ingen festklänning eller kostym kan anses vara fulländad utan ett matchande armbandsur på den vänstra handleden.

Letar du efter exklusiva klockor av kända märken som dessutom inte med nödvändighet måste kosta en mindre förmögenhet så har du kommit alldeles rätt. Vi säljer nämligen exklusiva klockor och armbandsur till fullständigt oslagbara priser. Besök oss på uret.se