Spel i olika former

Submitted by indhexse on Sun, 12/02/2007 - 20:06.
Spel har i alla tider intresserat människor. Schack och andra typer av brädspel har en historia som sträcker mer än 2000 år tillbaka. Nyare men kanske än mer populära spelformer idag är poker. Vars historia i sin nuvarande spelform har knappt 200 år bakom sig. Visserligen har den precis som schack anor längre tillbaka. Men tittar på den mer renodlade formen som förekommer idag är den i det perspektivet en relativt ny företeelse.

Att lära sig poker kan man prova att göra på någon pokerskola. De flesta som spelar numera väljer att göra det online även om olika turneringar öga mot öga förekommer flitigt. I de felsta fall krävs det för att delta i en sådan en större anmälningsavgift. Att spela via nätet är däremot gratis, eller snarare det krävs ingen anmälningsavgift. Insatserna får man stå för på egen hand. En del pokersajter brukar dock locka med en startpott så man kan testa gratis först, före de riktiga pengarna skall in.
Men poker och då poker på nätet sätter en del krav på dem som spelar. Samtidigt är det lite enklare att få lite extra hjälp vid spel på nätet. Verktyg som hjälper till med beräkningen av poker odds finns att tillgå i form av en oddskalkylator. Nu är terminologin inom poker en blandning mellan svenska och engelska så det kan även i en del fall kallas för hold em calculator. Nu är det den sistnämnda termen hold em en term för en viss variant av poker.

Frågan är dock om det inte är trevligare att sitta vid ett riktigt pokerbord eller kanske t.o.m. delta i ett pokerevent eller på en pokerkväll.
Nu kanske det inte är ett alternativ för alla då det kräver en del i resor och planering för att kunna spela sådär på riktigt.
Om man nu inte riktigt känner för att spela på riktigt om pengar kan man alltid testa att fuska lite i sudoku.