Vad ska du ha med dig på festivalen?

Submitted by indhexse on Mon, 02/07/2011 - 21:48.
Vad ska du ha med dig på festivalen?
Är du novis när det gäller musikfestivaler? Eller har du gått på ett par men anar att du skulle kunna göra det till en mer bekväm upplevelse? Här listar vi vilka saker som är oumbärliga på festival! För att du ska kunna njuta av alla konserter på din festival så är det ju schysst att ha med sig lite prylar som håller humöret och hälsan på topp.

1. Solskyddskräm

Alla vet hur farliga UV-strålarna kan vara och på de flesta festivaler är du väldigt utsatt. Du vill inte bränna dig nu, och du vill definitivt inte få hudcancer senare i livet, så smörj in dig! Det är smidigt att använda solskydd som man sprayar på sig så att man kan komma åt överallt på kroppen utan att be om hjälp. Se till att spraya rikligt och kom ihåg att upprepa med några timmars mellanrum.

2. Pannlampa
Perfekt när det börjar mörkna, behövs i massa situationer som när du behöver springa på toa på natten, fixa till sovplatsen, mixa drinkar i mörkret etc. Det är bara att sätta lampan runt huvudet med ett elastiskt band så fixar du alla situationer även när mörkret börjar tätna på festivalområdet.

3. Toalettpapper
Ingen vill prata om det men alla erfarna festivalbesökare vet att det är bäst att ta med sig några rullar hemifrån. På baja-majorna tar pappret ofta slut snabbt och även när det finns papper så är det oftast den där supertunna, sträva sorten.

4. Våtservetter

Håller dig fräsch som en nyponros även om det blir några dagar utan dusch. Ditt hår kommer fortfarande att vara ett råttbo men du luktar i alla fall inte illa.

5. Första hjälpen-kit
Visst ska det finnas hjälp att få på festivalområdet och händer det någon större incident kan du räkna med att få hjälp, men behöver du bara ha tag på en huvudvärkstablett eller sätta på ett plåster så kan det vara lättare att göra det själv än att söka upp ett första hjälpen-tält.

6. Kamera
Man kan inte gå på festival utan ta med sig kamera. Klart du vill ta kort på dig och polarna när ni ser årets bästa konsert. En del festivaler har dock regler om vilken typ av kamera du är tillåten att ta med (inga filmkameror till exempel), så kolla upp det innan. Om du är rädd om din dyra digitalkamera så ta med några engångskameror istället.

7. Flaskvatten och sportdrycker
Om festivalarrangören tillåter egna medhavda vattenflaskor, så ta med det! Det är jätteviktigt att se till att man inte blir uttorkad i den heta solen. Kom ihåg också att om du svettas mycket så är det viktigt att fylla på med mineraler (salt, kalcium, kalium etc.). Det kan du få i dig genom sportdrycker.

8. Kylväska
Perfekt för öl och de snacks du vill ha.

9. Filt eller stolar
Någon gång under festivaldagarna kommer du säkert att vilja sätta dig skönt och lyssna på musiken. Om du tar med dig stol eller filt är en smaksak, själv gillar jag att slappa på en filt i gräset under en konsert.

10. Ryggsäck
Handväska lämpar sig helt enkelt inget vidare för festivaler, hur snygg den än är. Mycket skönare och mer praktiskt är det med en ryggsäck där du får plats med allt du behöver ha med dig.