Välj webbhotell: 3 hemligheter

Att välja webbhotell bland runt tusen stycken – i alla fall i USA – är ingen lätt uppgift. Speciellt om man är ny till allt som har med egna hemsidor att göra. Då kan allt kännas hopplöst i vissa fall, och ibland kan man ha oturen att välja ett webbhotell som är gratis. Det är inte att rekommendera.

För att kunna hitta dig webbhotell som är bra, men även billiga, så krävs det att du har ett antal saker i åtanke. Det finns tre saker som separerar vissa webbhotell från andra.

Pålitligheten, priserna och supporten.

Ett pålitligt webbhotell är väldigt viktigt då du behöver en fungerande webbsida 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Om din webbplats inte fungerar – så förlorar du pengar. Svårare än så är det inte. Logiskt tänkande, liksom.

Även kostnaden för ditt webbhotell är viktigt. Om du betalar för mycket – så förlorar du ju på det i slutändan. Och det är det sista många webbmasters vill – att förlora pengar.

Å andra sidan är det inte bra med allt för billiga webbhotell heller. Detta då man som bekant får vad man betalar för.

I vissa fall förlorar man så pass mycket pengar att en migrering kan vara aktuell.

De allra bästa webbhotellen har en fungerade kundservice dygnet runt, 7 dagar i veckan. Oavsett hur begåvad man är när det kommer till webbhotell och dylikt, så kan man aldrig få nog av hjälp från ett webbhotell. Många billiga webbhotell som enbart är ute efter snabba pengar svarar inte ens på dina mail när du söker hjälp.