Skor inom basket?

Basket är en av världens mest krävande sporter. Det är en sport som kräver att man rör sig snabbt, likt blixten, men även gör så på ett bra sätt.
Det gäller inte bara att man rör sig bra – man måste även kunna dribbla exceptionellt mitt framför ögonen på sina motståndare.
NBA – även känt som the National Basket Association – har ett antal spelare som är oerhört duktiga på just det. Spelare som Shaquel O’Neal och Michael Jordan har skrivit Amerikansk historia. Och det är ett faktum.
Frågar man någon världskänd basketspelare vad deras hemlighet är så lär, och bör man få höra att allt ligger i deras fotarbete. Det är precis därför de är ytterst noggranna när det kommer till att välja skor.
Så var visserligen inte fallet för runt 90 år sedan, då majoriteten av alla som spelade basket använde sig av gamla, goda converse skor.
Men idag har basketspelarna startat om på en ny kula, kan man säga. Nu är det inte skor från företaget converse som är populära, utan helt andra märken såsom Michael Jordans egna märke.
Dagens basketskor har blivit skapade på ett ytterst avancerat sätt, tack vare vår något otroliga teknologi. Som det ser ut nu, så har det gått så pass långt att man knappt kan bära basketskor ute bland allmänheten.
Men det är inte den enda anledningen till att basketskor inte bärs bland folk. De har även blivit designade på ett speciellt sätt, som gör att det faktiskt blir bekvämt att hoppa.
Detta till skillnad från alla converse skor som skapades för knappt 100 år sedan. Att hoppa med att par sådana kunda kännas i ett antal dagar.