Enkel sökmotoroptimering för den som bloggar

Enkel sökmotoroptimering för den som bloggar De allra flesta bloggarna brukar normalt sett ta hand om sökmotoroptimering mer eller mindre automatiskt åt Dig. Blogger och WordPress, till exempel, tar hand om nästan alla delar av sökmotoroptimering mer eller mindre automatiskt åt den upptagna bloggaren. Det här är bra eftersom de flesta bloggskrivarna varken har alltför bra koll på det tekniska inom sökmotoroptimering, eller hur man på ett bra sätt uppdaterar koden som ligger bakom mallen till en blogg. Det finns dock några saker att tänka lite extra på när Du skriver bloggar. En mycket viktig komponent av sökmotoroptimering är rätt och slätt att skriva proper text på Din blogg! Kolla in samlingen av sökmotoroptimeringstips nedan och försök sedan tillämpa så många av dem som Du kan. Förhoppningsvis är det vad Din blogg behöver för att få de besökare den förtjänar. Bra tillvägagångssätt för att få bra synlighet i sökmotorerna

  • 1. Använd relevanta nyckelord, varav huvudsökordet för just den specifika texten minst två gånger i varje text du skriver.
  • 2. Se till att använda nyckelord i rubrikerna.
  • 3. Skriv nyckelorden med fetstilad text. Man kan skriva sökordet i fetstil den första gången det skrivs i texten.
  • 4. Om Du kan, se till att optimera Din blogg mot en bra nyckelordsfras. Döp din blogg till samma sak om det går, och försök att se till att sökfrasen förekommer i sidtiteln, h1, meta description och i välkomsttexten till din blogg.
  • 5. Försäkra Dig om att länka med sökmotorvänliga länkar mellan dina olika poster.När du nämner något du har skrivit om tidigare, se till att länka direkt till den eller de posterna med en beskrivande länktext.

Fler metoder som kan ge en mer komplett sökmotoroptimering (om Du kan styra över din stilmall för Din site)

  • 1. Om möjligt, se till att inläggets rubrik visas som h1. En majoritet av alla teman för WordPress visar tyvärr bloggens namn som h1 på alla sidor, vilket kan förvirra sökmotorerna.
  • 2. Försäkra Dig om att inläggens rubriker hamnar först av allt i title tag när ett specifikt inlägg visas.
  • 3. Du kan även använda Dig av ett plugin för sökmotoroptimering till Din site. Det finns en mängd plugin för sökmotoroptimering tillgängliga helt gratis för WordPress.
  • 4. Försäkra Dig om att bra och unika meta-beskrivningar genereras eller författas till varje sida. Meta keywords är dock onödigt och kan utan problem plockas bort.
För dig som vill ha ännu mer information om hur sökmotoroptimering fungerar kan Du gå till den kompletta sajten om sökmotoroptimering. Där kan Du snabbt och enkelt lära dig fler av de de olika metoderna, teknikerna och teorierna som finns inom sökmotoroptimering.