Kläder

Mode och då framför allt kläder är något som förändras över tid. Eller förändras verkligen modet om man ser det i ett längre perspektiv? Snarare verkar det som att det som vara populärt förr återkommer med vissa regelbundna intervall i tiden.
Lagom långa för att den unga generationen skall ha hunnit växa upp så det är dags att lura på nästa generation kläder som redan när de kom var opraktiska.

Platåskor är ett typexempel på något som vara populärt under en kort period på 70-talet. De kom tillbaka under en kort period på 90-talet med ungefär lika illa framgång då. Men när de kom på 70-talet så var det mycket vanligt att killar även skaffade de och försökte ta sig fram. Ibland lyckades det inte så bra. Så vrickade fötter tillhörde inte ovanligheterna bland tonåriga killar.

Kepsar är ett alldeles särskilt kapitel. Förr var kepsar en form av töntstämpel. Gubbe med keps som ligger och kör 60 på en 90 väg. Antingen stod det Lantmännen eller något annat på kepsarna eller så var de gråprickiga. Numera är kepsar en form av mode bland ungdomar. Dock inte de med Lantmännen på. Fast en skillnad finns skärmen skall vara vänd bakåt av någon konstig anledning.
T.o.m. olika former av genomgår förändringar avseende mode. Med regelbundna intervall så skall yrkeskläderna ändras.
Men modeindustrin skall väl också den överleva.