Resa

Att resa utomlands ter sig vanskligt i tider som dessa. Resmål som Thailand är förknippat med en del trassel pga av inre oroligheter inom landet. Oroligheter som för inte alltför länge sedan fördröjde hemresan för ett antal resenärer.
Indien även det ett land som till synes verkade lugnt men där terrorrister då och då gör sina attentat.

Turkiet, Egypten är även de länder där otrevliga överraskningar då och då drabbar turister samt naturligtvis de bosatta i länderna. Och inte nog med det här, en del flygbolag har en så dålig ekonomi att de riskerar att gå i konkurs och ställa till problem för de resenärer som skall åka på semester eller skall åka hem.
Men om vi nu bortser från detta kan man fundera lite på vilka länder som det kan vara något så när säkert att turista i.
Kroatien och framför allt delen Istrien får väl anses som säkra turistmål för de flesta. Situationen på Balkan har de senaste åren lugnet ned sig högst väsentligt och är i princip helt fritt ifrån våldsamheter.
Resa till Portugal kan även de vara ett alternativ. Ett land som man inte så ofta tänker på som turistmål men verkligen är det. Provinsen Algarve vid kusten erbjuder det mesta ifråga om mat, bad och nöjen för den som även vill ha det sistnämnda.

Om man nu är rädd för att flyga går det bra att ta bilen över Ölandsbron och bara hyra en stuga på Öland i stället. Garanterat stöd till svenskt näringsliv som vår statsminister tyckte att vi skulle tänka på att stödja.

Resmål