Ge bort

Nu närmar sig julen. En tid där förutom att det är en helg även förknippas med mat, speciell sådan. För hur många äter lutfisk eller julskinka på andra tider?
Släkten kommer på besök eller man skall själv åka dit för att fira julen hos dem. Kort sagt en helg fylld av traditioner. Kalla Anka på TV och så där.

Julklappar är även de en del av julen. En rätt så stor del av helgen faktiskt. Nu kan man tycka att presenter är den kommersiella marknadens sätt att sälja ytterligare. Men faktisk själva presentgivande har sett ursprung i den ursprungliga anledningen till att fira julen. Nämligen Jesu födelse, då de tre vise männen kom för att överlämna gåvor.
Så egentligen är det enda riktigt äkta med vårt julfirande idag just återkopplingen till presenter.
Men icke desto mindre de kan ställa till med problem att både välja och ta emot.
Det finns en uppsjö av julklappar att välja mellan. Men vilken är det rätta just för den mottagaren man avser. Kommer han/hon bli nöjd eller väljer man fel?
Mottagaren av presenter kan också den sitta med lite ångest. Tänk om min julklapp är något jag inte alls gillar. Sedan måste man artigt tacka och säga att det var precis det man ville ha.
Presenttips finns att få, men det gäller fortfarande att välja med omsorg. Att försöka ge sig till med att ge bort gratis program kanske inte är den allra bästa idén.
Fast om man tänker i lite annorlunda banor kan även julklappar ge nöje och överraskning för mottagaren. Varför inte ge bort ett presentkort på camping som omväxling?

Presenter