Teknikutveckling

Submitted by indhexse on Sun, 03/23/2008 - 19:39.
Utvecklingen inom det tekniska området går ständigt framåt. Nya landvinning görs hela tiden, produkter utvecklas och blir billigare och förhoppningsvis bättre.
Ett område där utvecklingen går fort är det inom mobiltelefoni.

Mobiltelefoni, ett teknikområde inte alltför gammalt.
Själva produktion mobiltelefon kom till under 1950-talet, därifrån har utvecklingen gått förhållandevis snabbt under åtminstone den senaste dryga fem åren. Modeller som Nokia 2630 eller Samsung U700 med musikspelare, kamera och en uppsjö andra funktioner som egentligen inte har att göra med själva grundfunktionen att ringa. Samtidigt går utvecklingen och framför allt modellutbytena snabbt. Ibland så snabbt att den en ny modell direkt kan avlösas av en ännu nyare.

I jämförelse med ett annat område, klockor kan man säga att mobiltelefonerna gjort ett snabbare framsteg. De första bärbara klockorna kom för dryga 400 år sedan. Sen dess har faktiskt inte så mycket hänt på det området. Ja nya märken och nya modeller men inte så mycket med. En trend är att det under den senaste tiden fler tillverkare inom bla modeindustrin kastats sig en med egendesignade klockor som exempelvis Armani.
Men vad som gäller klockor kan man fråga sig om det egentligen går att lägga på så mycket mer funktioner. Mer tid kan man knappast köpa sig.
Däremot något som helt står still i sin produktutveckling är tändaren Zippo. Tur på ett sätt den modellen mår bättre av att inte produktutvecklas.