Välja ringar

Submitted by indhexse on Mon, 01/16/2012 - 17:16.

Förlovningsringar med ädelstenar är populära över hela världen. Ädelstenar behöver inte bara betyda diamanter även om detta är vad de flesta tänker på då det handlar om förlovningsringar med stenar. Det finns många olika ädelstenar vars färger kan ge en helt unik känsla och en ring som faktiskt känns mycket lyxigare än en ordinär diamantring. Man måste ju inte hålla sig till de vanliga modellerna av ringar för förlovningen, och en ring med en ädelsten som har en annorlunda färg och form kan bli det allra bästa valet för den som söker efter något annorlunda.


Välja ädelsten
Egentligen kan man välja vilken ädelsten som helst till sin förlovningsring, men det finns några varianter som är särskilt populära och till dessa hör safirer, smaragder och rubiner. Det är de klassiska ädelstenarna som för tankarna till skattkistor i gamla slott och man brukar använda sig av blå safirer, gröna smaragder och röda rubiner även om dessa stenar även finns i andra färgnyanser. Man kan också välja ädelstenar som inte är lika dyra som klassikerna, men som ändå tillför ringen ett unikt värde.
Med ädelstenar som har färg så får man chansen att skapa en helt unik ring. Man kan till exempel välja att kanta sin smaragd med vita diamanter. För att se hur det här kan komma att se ut så kan man använda sig av Lamastone.se. Det finns en funktion där man kan bygga ihop en ring med olika metaller och former. Det ger en bra idé om hur ringen kommer att se ut. För att se olika färger på ädelstenar kan man med lätthet kika på Lamastones sektion för ringar med ädelstenar. Det ger en bra inblick i de format och de färger som är vanligast.


Hur dyrt blir det?
Ädelstenar kan bli riktigt dyra och ibland kan en färgad ädelsten bli bra mycket dyrare än en vit diamant. Det hela beror på många olika faktorer, men fördelen med färgade ädelstenar är att de inte är lika känsliga för eventuella missfärgningar och märken inuti stenen. Dessa syns ju inte lika tydligt då stenen har en färg och därför kan man ibland finna vackra ädelstenar som kostar som en mindre diamant men som erbjuder mycket mer ädelsten för pengarna.


En ring man inte tröttnar på
Det man ska passa sig för då man funderar på förlovningsringar med ädelstenar i färg är förstås att man kan bli trött på att alltid se en ring med röd sten på fingret. Detta särkskilt om detta innebär att man måste anpassa alla andra smycken till sin ring. Ringar med vita diamanter är lättare att kombinera med andra smycken och kläder eftersom de passar med nästan allt.


En ring med unika ädelstenar blir förstås en klenod som man alltid kommer att värdera högt för dess sentimentala värde. Den här typen av ringar blir ofta släktklenoder och har man råd med det så kan det ju vara helt okey att ha en ring i smyckeskrinet som man bara tar på sig då och då och sparar för framtiden då den ska skickas vidare i familjen.