Semestra i Karibien

Submitted by indhexse on Wed, 01/04/2012 - 13:45.

Karibien, som även kallas Västindien på grund av Kolumbus felberäkningar när han hittade området, har varit ett mycket populärt resmål i flera decennier. I Karibien finns det nämligen milslånga, kritvita stränder i massor, turkost klart vatten med massvis med spännande fiskar i för den som vill testa att dyka eller snorkla, samt massvis med exotiska frukter och platser som är som gjorda för att sörpla fruktdrinkar i solen.


Länge var dock Karibien ett lite otillgängligt semestermål för oss svenskar, eftersom det var mycket dyrt att resa hit. Idag är det dock betydligt lättare, och två nya reseformer har även tillkommit som man kan dra nytta av om man alltid drömt om att semestra just här:


De billiga Karibienkryssningarna
Karibienkryssningar har förstås funnits länge, men länge var de så dyra att inte vem som helst hade råd med dem. Så är det dock inte längre, i takt med att det ekonomiska läget i världen blivit svårare och med att rederierna som anordnar Karibienkryssningar blivit fler, har nämligen priserna på dessa kryssningar gått ned kraftigt. Idag kan man därför fynda riktigt billiga kryssningar med lite tur, som inte går på mer än en vanlig semester i Europa (dock bör man komma ihåg att flyg till avreseorten tillkommer). Dessutom ingår så väl mat, dryck (undantaget alkohol), underhållning och boende under en kryssning, så man får mycket för det man betalar.


Under en Karibienkryssning får man dessutom möjligheten att besöka flera olika öar i Karibien, vilket är väldigt trevligt för den som inte besökt området innan.


Charterresorna till Karibien
Flera svenska charterarrangörer, däribland Ving, Fritidsresor och Apollo har nämligen på senare år börjat anordna charterresor till olika delar av Karibien, som Aruba, St Lucia, Jamaica och så vidare. Genom att åka på charter blir paketpriset ofta väldigt prisvärt och som en bonus är allt även mycket lätt, då du slipper boka boende, flyg och annat på egen hand, utan istället köper du bara ett vanligt paket.