Användbara tips för er som ska planera bröllopsresa

Submitted by indhexse on Wed, 01/04/2012 - 13:40.

När man vet att man ska gifta sig är det bra att planera även bröllopsresan lika noga som bröllopet om man vill att den ska bli perfekt och ett minne för livet (vilket de flesta givetvis vill). Men eftersom de flesta som behöver planera en bröllopsresa inte gjort detta innan, kan det vara svårt att veta vad man ska tänka på. Därför kommer här några tips för dig som vill åka på en bra bröllopsresa efter ditt bröllop:


Börja med att sitta ned tillsammans och prata om vilka förväntningar ni har på bröllopsresan och vad ni skulle vilja göra under den, så att ni ser att ni har samma önskemål och vet vad det är ni ska leta efter.


Använd gärna internet och olika resemagasin för att leta efter ideer till resan. Det finns massvis med trevliga resmål att välja mellan, och många av dem tänker man kanske inte ens på. Så har ni inte en helt klar bild av resmålet ni vill åka till, kan internet och tidningar komma väl till pass.


Om ni har en liten budget, bör ni boka det mesta, som flyg, hotell med mera, själva, annars är det ofta lättare att ta ett färdigt paket via en resebyrå.
Boka gärna ett lite annorlunda boende, framför allt om ni reser en del tillsammans annars. Detta gör nämligen att resan känns mer speciell och att man minns den bättre.


Om budgeten känns tajt, tänk på att det är bättre att åka på en kortare bröllopsresa än ingen bröllopsresa alls. Så då kan t.ex. en långweekend vara ett alternativ.