Några utflykter man kan göra i Thailand

Submitted by indhexse on Sun, 10/09/2011 - 21:56.

Många som bokar sina thailand resor tänker oftast på sol, bad och härlig mat. Här kommer några tips på några andra saker som man kan göra i Thailand.

Elefant trekking
Att rida elefant är en väldigt speciell känsla, att sitta uppe på dessa jättestora djur som kontrolleras av en thailändare som sitter på nacken. Det mest fascinerande var att djurskötarna har en sådan precision och kontroll över djuren, vilket gör att man känner sig väldigt säker. Man guppar fram och tillbaka i korgen uppe på ryggen.
Priserna varierar beroende på säsong och plats, allt från 400] Baht till flera tusen beroende på hur många dagar man vill vara ute i djungeln.

Besöka ett buddistiskt tempel
Thailand har en väldigt rik kultur så om du är intresserad finns det mycket man kan göra, bland annat att besöka ett buddistiskt tempel. Det finns lite olika regler för hur man ska bete sig i ett tempel. Om du är vuxen måste du vara prydligt klädd. Du bör undvika att bära shorts eller kjolar, om du är en kvinna. När du går in i ett tempel ska du först ta av dig skorna utanför. Det finns inte bänkar som i kristna kyrkor så du sätter dig på golvet. För att visa respekt måste du sitta med benen under dig och se till att fötterna inte pekar mot någon. I thailändsk kultur är det viktigt att ditt huvud är lägre än Buddhabilden eller någon munk som finns närvarande.
Det mest kända templet i Thailand Heter Wat Pho. Där den kända ”vilande Buddhan” finns. Statyn är otroliga 46 meter lång och klädd i bladguld. På statyns fotsulor finns inläggningar av pärlemor som symboliserar Buddhas 108 lyckobringande tecken. Tempelt sägs vara från tidigt 1500-tal.

Dykning/Snorkling
Att ta ett dykcertifikat är bland det bästa jag har gjort och det rekommenderar jag alla att prova på. Vi tog vårt på Koh Tao för 10 000 Baht, det tog 4 dagar och vi fick göra 4 dyk i havet. Har man inte den tiden så tycker jag absolut att man ska ta chansen att göra ett ”Fun Dive” det är ett engångsdyk och för det behöver man inte ha någon erfarenhet. Se bara till att ni befinner er på en plats där det finns koraller. Bra och omtyckta dykställen i Thailand är Koh Tao och Phi Phi Island. När vi dök utanför Koh Ta hade vi hela 20 meters siktdjup. Det har jag inte upplevt någon annanstans, inte ens i det stora barriärrevet Utanför Australiens kust, som klassas som ett av världens bästa dykplatser.
Om man tycker det verkar obehagligt att dyka med tuber så finns det andra alternativ, till exempel att snorkla. Oftast räcker det att ligga och titta under vattenytan för att få se riktigt mycket coola fiskar t.ex. en ”clown fish” som Nemo .
Aslutningsvis vill jag bara säga att det finns en hel del saker man kan göra i Thailand, förutom att sola och bada. Saker som definitivt kan för bättra era thailandsresor.