Tips för nätdejting

Submitted by indhexse on Tue, 08/02/2011 - 20:08.
Mer än en modern människa har idag ställt sig frågan: Hur sjutton träffades folk innan det fanns nätdejting? Dejting på nätet är inte som den gammaldags företeelsen med kontaktannonser i tidningar. Nej, här kan man snabbt komma i kontakt med massor av olika människor och skapa en grund för relationen redan innan man träffas. Fördomen om att det bara skulle vara inåtvända kufar som dejtar online är för länge sedan borta.

Idag finns ett stort utbud av dejtingsidor på nätet och det gäller att veta vilken man ska välja. Mindre sidor kan naturligtvis vara ett bra val men ofta vill man ändå söka sig till någon etablerad sajt där man kan få så mycket valuta för pengarna som möjligt. Många dejtingsidor har speciella personlighetstester som man måste fylla i när man blir medlem. Dessa kan ta upptill en timme att göra om man vill vara seriös (vilket man bör) och även denna aspekt gör att det är viktigt att välja rätt från början så man inte slösar bort värdefull tid.

De allra flesta dejtingsidor är gratis att registrera sig på men ofta måste man betala för att kunna utföra vissa viktiga handlingar såsom skicka meddelanden till andra medlemmar och liknande. Det intressanta är att det på senare tid kommit en hel del gratis tjänster inom dejting som faktiskt av många användare anses vara lika bra eller till och med bättre än de som kostar.

Det finns hur många dejttips där ute som helst för hur man bör bete sig när man träffar en potentiell partner på nätet. En viktig inledande sak är ju faktiskt presentationen du gjort av dig själv på sajten. Många gör misstaget att skriva en presentation som de tror att andra tycker att det ska vara och andra lyckas få till en alldeles för klyschig presentation. Det är viktigt att sticka ut! Användarnamnet är den första lilla detaljen som kan ge ett första intryck. Texten i presentationen bör vara rakt på sak utan tråkig utfyllnad och ta fram det bästa, roligaste och framför allt det mest originella hos dig som person. Att utelämna negativa saker är också en bra idé (t.ex. vad du inte söker hos en partner och liknande) då det framkallar dåliga vibbar och kan verka avvisande.

Även om man kan hålla kontakten med många potentiella dejter samtidigt så kanske man inte bör ha kontakt med för många på samma gång. Risken är att man glömmer vem man har sagt vad till och det är viktigt att visa att man kommer ihåg vad ens dejt har berättat för en.

När man väl går på dejt är det viktigt att anpassa aktiviteten till någonting som passar bådas personlighet. Glöm vad flashiga professionella dejtingcoacher sagt om vad man ska göra – tänk i stället ut något där ni båda kan ha kul och lära känna varandra. Det behöver inte vara så pretentiöst.