Pengahantering

Submitted by indhexse on Wed, 04/13/2011 - 19:52.
Pengar eller närmare bestämt kontanter används fortfarande till stor del när det gäller affärstransaktioner. Och detta trots intensiva försök från handeln att få folk att handla på kort i ännu större utsträckning.

Att kortbetalningarna ökar i affärer är helt klart och trenden lär fortsätta framöver. Trots all skimning av kort och andra bedrägerier omkring korthantering så har det i det längre loppet en mindre påverkan för folks vilja att betala med kort.
Att tro att all kontanthantering kommer att upphöra är inte realistiskt inte ens på lång sikt. Däremot att andelen med stor sannolikhet kommer successivt minska är mer troligt.

Vad som gäller kontanthanteringen är det dock en del saker man inte ängar speciellt mycket uppmärksamhet åt. Vi betalar med en hundralapp eller några tior i en affär och ägnar inte så mycket mer tanke åt det. Men det är ungefär då arbetet och hanteringen med kontanterna börjar för mottagaren av pengarna.
Fysiska pengar till skillnad från de virtuella pengarna som finns vid korthantering behöver räknas. Om inte manuellt så näst intill.
Sedlar måste räknas, precis som mynt. De sistnämnda skall dessutom stoppas in i myntrör.
Om det arbetet görs i butiken eller på en bank är kanske inte så viktigt utan det är mer att det skall göras. Och det av någon.

Det är här CM Service kan hjälpa till med hanteringen av kontanter. Vi har ett brett utbud av mynt- och sedelräknare. Maskiner från prisklassen 2.100:- och uppåt. Förutom sedel- och mynträknare kan vi förse er med myntpackare, sedeltestpennor och annat för att underlätta hanteringen av kontanter.