Kryddor

Submitted by indhexse on Wed, 04/13/2011 - 10:36.
Förr var kryddor ovanligt i vårt land Sverige. Grytor och soppor smaksattes istället med torkad svamp, örter och salt. Det blev inte mycket variation, och man kan tänka sig att man blev trött på maten ganska fort.

Kanel, chili eller curry hittar du idag i de flesta skafferier, inte minst här i Sverige. De har alla blivit en vanlig ingrediens i den svenska matlagningen. Andra varor som blivit importerade från exotiska länder är kaffe, choklad och te. Även dessa varor anses idag inte som exotiska. Det är tom. så att Sverige har blivit kända för den goda Marabou chokladen. Te är också mycket populärt i Sverige, inte minst under den iskalla vintertiden.

Idag kan det vara svårare att hitta exotiska kryddor om du inte vet vart du ska leta. Det bästa stället brukar dock vara via nätet där du snabbt kan hitta kryddor, såsom sellerisalt eller etiopisk peppar. Eftersom världen ”krympt” så kan idag hitta det mesta på nätet. På. Zmaka.se hittar du t.ex. allt ifrån torkad svamp till choklad och kaffe, och där hittar du också goda recept för varje produkt.

Kryddor på post kan låta konstigt enligt många. Men hur konstigt det än låter så är det hur enkelt som helst. Dina varor blir säkert paketerade med flera lager plast runt. Varorna skickas sedan snabbt och riskfritt hem till dig.

Förr fanns ju endast torkad svamp och örter här i Sverige, och det är en av anledningarna till att vi varit så snabba att ta till oss nya kryddor och smaker. Matlagning är mycket roligare om du kan experimentera med olika smaker som är helt nya.

Så nästa gång du inte hittar de kryddor du letar efter på Ica så behöver du bara besöka Zmaka.se och beställa varorna du söker efter. Detta funkar dock inte om du har tänkt att använda kryddan på kvällen så se till att vara ute i tid eller ha ett litet lager av kryddor som du brukar använda.