Plattänger

Submitted by indhexse on Mon, 04/11/2011 - 09:05.
En plattång används för att göra håret ”platt” eller rakt – man kan även locka håret med en plattång genom speciella rörelser med den, plattången används även för att fräscha upp håret, eftersom den ger både snyggt och skinande hår. Plattången är ett mycket flexibelt verktyg som finns i många olika storleker, modeller och typer. Det som gör en plattång så flexibel är att den blir varm mycket snabbt och därav kan forma ditt hår som du vill ha det – alltså får du en snygg frisyr på nolltid. Plattången har även blivit något utav räddaren i nöden, när man är stressad och ska iväg.

Idag finns det tusentals olika plattänger som alla är bra på olika saker, vissa blir varma väldigt snabbt, vissa har smarta funktioner och därför kan det vara väldigt svårt att bestämma sig för en plattång. Att finna en plattång som passar en själv anses som väldigt svårt och därför skapade vi sidan Nyplattång.se!

Man kan säga att plattängerna är indelade i fyra olika ”huvudtyper”, det finns: keramistisk, joniserad, glas samt tourmaline. Alla dessa tekniker är bra och är unika, det är väldigt svårt att säga vilken som är bäst då de är bra på olika saker.

Marknaden idag består främst utav de keramistiska plattångerna, deras bästa egenskap är att de blir varma på nolltid och håller dessutom värmen på en jämn nivå under användsningstiden.

Tourmaline är en ädelsten som används till plattänger, och dess egenskap är att den avger joner när den blir upphettad. Detta leder till att den tarbort den statiska elektriciteten och bevarar hårets fuktighet.

De joniserade plattängerna gör att ditt hår blir mycket glansigare samt att det får en snygg yta, även denna plattångstyp använder sig utav joner.

Råd vid köp utav plattång
En plattång är en förbrukningsprodukt som är mycket ömtålig (går sönder lätt). Därför finns det ett par saker som man bör ha i åtanke innan man köper en.

• Temperaturen på plattången bör vara runt 200 grader celcius under användning och ha en minsta temperatur på minus 10 celcius, annars är det väldigt lätt att den går sönder och att den inte är effektiv – dvs. Att du får platta håret under en väldigt lång tid, men ändå får du inget bra resultat.

• Smarta funktioner kan vara väldigt smidigt och bra, några tips som man kan leta efter när man köper en plattång är: automatiskt avstängning, rörligt sladdfäste.