Avkoppling

Förmågan att koppla av för många en förmåga som de inte fullt ut behärskar. Allt skall gå så fort numera. Meningslösheter skall ständigt sprutas ut i fragmenterade delar på olika mikrobloggar som Twitter. Att vara uppkopplad och hela tiden försöka delta i allt brus som förekommer känns för många som en nödvändighet. Förmågan att kunna varva ned verkar ha fallit i glömska.

Konsten att koppla av variera människor emellan och framför allt vad man uppfattar som avkoppling. En del tycker att gamla hederliga saker som att läsa en bok hör dit. Men även där så tränger sig den forcerade verkligheten på. Ljudböcker börjar bli allt mer populära. Helt enkelt konsumera en upplevelse utan ansträngning samtidigt som man kan göra annat under tiden. Kanske inte det bästa sättet att uppnå harmoni med tillvaron utan det verkar mer präglat av stress.
Om man nu prompt vill kombinera saker med varandra är i så fall en språkresa att föredra. Både avkoppling och ett praktiskt sätt att förkovra sina kunskaper i ett språk på plats.
Om man sedan lägger till att man samtidigt som man åker på den där språkresan passar på att utöva lite flugfiske så lägger vi till ytterligare ett trivsamt och avkopplande moment i det hela.

Om man nu inte vill åka till fjärran länder går det alldeles utmärkt att på hemmaplan hitta på något som skänker ro och frid. Ett besök på ett spa är ett sätt. Om kassan inte tillåter de mer lyxiga varianterna går det alltid att fixa till i det egna badrummet.
Putsa upp din badrumsinredning, fyll badkaret med vatten. Släck ljuset sätt in lite stearinljus, på med lite trevlig och lugn musik. Någon skön massageolja i badkaret och du har ett hemmaspa.
Svårare än så här är det inte att finna avkoppling.